SERVICIUL PENTRU SOCIETATE

Cred cu tărie că fiecare trebuie să contribuie la societatea în care trăiește. Copiii ar trebui să învețe în școli cum să dea înapoi societății.

Poșta Română este un diamant neșlefuit, iar oamenii care lucrează aici sunt extraordinari, angajați să transforme această instituție într-o operațiune comercială de succes, în ciuda dificultății acestei misiuni. În ciuda poverii financiare și manageriale greu de administrat, am încercat, împreună cu ceilalți membri ai Consiliului de Administrație să punem Poșta Română pe o traiectorie care să o transforme într-o companie de care românii să fie mândri. Este, în definitiv, compania fiecăruia dintre noi.

Salariu 285 Euro net/lună.

Cât de des are cineva șansa să lucreze în centrul guvernului și să contribuie astfel la îmbunătățirea vieților oamenilor și întregii națiuni? Nu foarte des. Acest lucru m-a motivat și pe mine să accept pro bono poziția de consultant al Primului Ministru. Când am acceptat nu mi-am închipuit că va fi una dintre cele mai pline de provocări perioade din viața mea de adult. Mi-am pus în plan o grămadă de proiecte ambițioase, dintre care au prins viață:

1. Coaliția pentru Dezvoltarea României – o coaliție care a adus împreună majoritatea companiilor active în România, cu scopul de a oferi un partener instituțional de dialog curent pentru Guvern, în vederea rezolvării problemelor sectorului de afaceri și îmbunătățirii climatului economic. Astăzi, Coaliția este principalul instrument de dialog dintre Guvern și mediul de afaceri.
2. InvestRomania – o agenție guvernamentală însărcinată cu atragerea investițiilor străine directe (FDI) în România, agenție activă și astăzi.
3. Educație Duală – Am inițiat, de asemenea, un acord bilateral de colaborare între România și Austria pentru Educația Duală.
4. Am inițiat și contribuit la crearea Acordului de Parteneriat între România și Comisia Europeană, baza exercițiului bugetar actual (fonduri europene).
5. Am inițiat în cadrul guvernului un proiect care să centralizeze toate achizițiile publice, reducând astfel prețurile și posibilitatea apariției cazurilor de corupție. Acest proiect a fost implementat cu succes de următorul guvern în 2018.

Foarte rar în viața mea am întâlnit un colectiv de angajați atât de motivați precum oamenii din TAROM, care luptă în fiecare zi pentru a îmbunătăți imaginea și serviciile companiei lor. Mă bucur că, fie și pentru o perioadă scurtă, am putut munci alături de ei la realizarea acestui obiectiv. Trebuie să recunosc că dăruirea lor m-a convins să mă implic și m-a motivat în tot acest timp.

Salariu: 650 Euro net/lună.

Chiar dacă statul român este acționar minoritar în cadrul Telekom, implicarea în mecanismul de conducere a acestei companii a reprezentat o experiență importantă  pentru mine, o sursă de inspiație și o lecție despre cum ar putea România să dezvolte afaceri de succes.

Salariu: 650 € net/lună 

Din 2010 încoace, organizez un festival pentru vecinii de cartier, un prilej extraordinar să ne întâlnim și să socializăm în timp ce ne bucurăm împreună de vară. Totodată, este șansa noastră să strângem legăturile și să construim împreună o comunitate unită și implicată.

Academia Primarilor este primul program academic din România care abordează în mod profesionist administrația publică, sub aspect teoretic, practic și cu numeroase modele de bune practici.
În cadrul Academiei Primarilor, cursanții sunt instruiți pentru a deveni lideri bine pregătiți, performanți, care acționează cu integritate, profesionalism și grijă pentru comunitate.
Pentru că învățarea aplicată este cea mai eficientă formă de instruire, cursanții Academiei vor avea posibilitatea să devină mentori pentru colegii lor, astfel dezvoltând capacitățile de leadearship, oratorie, gândire analitică, viziune strategică și lucru în echipă.